רשלנות רפואית

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא פעולה או מחדל של הצוות הרפואי, שחרג מדרך ההתנהלות הסבירה שהייתה מקובלת וידועה באותה עת, ועקב כך גרם נזק למטופל.

לא כל טעות של רופא נחשבת רשלנות. המבחן אינו מבחן בדיעבד, לאחר שכבר התבררה התוצאה המצערת – אלא בעת קבלת ההחלטה, כלומר: האם בעת שהצוות הרפואי קיבל את ההחלטה על דרך הפעולה, הוא בחר בדרך סבירה?

תביעת רשלנות רפואית

דוגמאות למקרים של רשלנות רפואית:

רשלנות רפואית בלידה 

לרבות טיפול רשלני באירוע של מצוקה עוברית, שבעקבותיו העובר נולד פגוע. רשלנות לידה מצריכה עורך דין המבין בתחום נזקי הגוף

רשלנות רפואית באבחון מחלה (כגון סרטן)

איחור בגילוי מחלה המביא לתוצאות קשות, שניתן היה למנוע לו הייתה הבעיה מאובחנת במועד

רשלנות רפואית בביצוע ניתוח

עקב מנתח לא מיומן ולא מקצועי

רשלנות רפואית בטיפולי שיניים

רופא המציג את עצמו כמומחה בתחום רפואת השיניים אך אין לו את ההכשרה המתאימה לעיסוק 
רשלנות רפואית היא ענף מתוך דיני הנזיקין. כמו בשאר הענפים בתחום זה, הבסיס לקבלת פיצויים כפול: הוכחת רשלנות והוכחת נזק שנגרם כתוצאה מהרשלנות. יש גם להראות קשר סיבתי בין השניים, כלומר שהנזק נגרם בגין ההתרשלות.ישנו חריג לכלל זה, הנקרא פגיעה באוטונומיה. במסגרת חריג זה, ייתכן וייפסקו פיצויים בגין עצם הפגיעה באוטונומיה, כלומר הבחירה החופשית של האדם בעניין דרכי הטיפול הרפואי לאחר שנמסר לו המידע הרלוונטי. למשל: אם לא נמסר לאדם כל המידע בעניין ההליך הניתוחי, ולא הוסברו לו הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח – ייתכן שהוא יקבל פיצויים אפילו אם יוכח שהוא היה בוחר לעבור את הניתוח בכל מקרה.

האם מספיק להוכיח שהתקיימה רשלנות על מנת לקבל פיצוי על רשלנות רפואית?

הוכחה של התנהגות רפואית רשלנית, גם אם היא עבירה ברורה וחמורה על תקנות ונהלי ההליך הרפואי, אינה יכולה להוות בפני עצמה עילה לקבלת פיצוי. זאת משום שאם לא מראים שהנזק שנגרם למטופל הוא תוצאה ישירה של ההתנהגת הרשלנית, אזי אין עילה להטיל אחריות נזיקית על הגורם המטפל לדרוש פיצוי. מכאן, שהחלק השני המרכיב תביעה על רשלנות רפואית הוא הצורך להראות קשר סיבתי בין ההתנהגות הרשלנית של הגורם המטפל לבין הנזק שנגרם למטופל.
במקרים של רשלנות באבחון של מחלות פרוגרסיביות כמו סרטן, למשל, יש להוכיח שהאבחון המאוחר או השגוי האריך את סבלו של המטופל, הגדיל את הנזק שהמטופל סבל ממנו, או שבגללו חייו התקצרו.

כיצד מגישים תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית?

כצעד ראשון, חשוב להיפגש עם עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית לפגישת ייעוץ. עורך הדין יוכל לקבוע על פרטי הסיפור האם יש עילה להגשת תביעה. אם, וכאשר, תחליטו לצאת לדרך עם תביעה, עורך הדין יאסוף את הראיות הנדרשות להגשתה ויבחר את המומחים שיכתבו חוות דעת רפואיות שיתמכו בה.

כמשך טיפול משפטי בתביעה של רשלנות רפואית

הטיפול המשפטי בתביעה של רשלנות רפואית דורש סבלנות ואורך רוח, שכן מרגע הגשת התביעה ועד לקבלת הפיצויים יכול לעבור זמן ממושך, של שנתיים ולעתים אף יותר. זה הקצב שמכתיב בית המשפט, בבואו לקבוע שאכן מדובר ברשלנות רפואית ולא במקרה של טיפול ראוי שפשוט לא הצליח.
ההמתנה משתלמת!

סכום פיצויים ברשלנות רפואית

בקביעת גובה הפיצויים, בית המשפט פועל על פי העיקרון המנחה של ״השבת המצב לקדמותו״. פירוש הדבר הוא שהוא קובע פיצוי שמטרתו לאפשר לנפגע לחזור למצב הכלכלי שהיה נתון בו אם לא היה נפגע מהרשלנות. בקביעת גובה הפיצוי נלקחים בחשבון מידת הנזק שנגרם, המגבלות מהן סובל התובע, הפסדים שנגרמו לו, גילו ומצבו הכלכלי, סבל פיסי ונפשי, הוצאות שנדרשו בשל מצבו והוצאות על כל טיפול עתידי שיזדקק לו.

אמנם, את הנזק שנגרם לא תמיד אפשר יהיה לתקן, אך פיצוי כספי גבוה בהחלט יוכל לסייע לכם להתמודד עם ההשלכות הכלכליות והרפואיות בצורה טובה יותר.

רשלנות רפואית

שאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית:

למעשה מדובר בכל תחומי הרפואה. נפוצים בעיקר התחומים הבאים:

  • רשלנות רפואית בעת לידה, כאשר למרות סימנים למצוקה עוברית הצוות הרפואי לא פועל נכון לחילוץ העובר בטרם ייגרם לו נזק.
  • רשלנות רפואית בגין איחור בגילוי מחלה קשה, למרות שהיו סימנים על פיהם ניתן היה לאבחן את המחלה מוקדם יותר.
  • רשלנות רפואית בעת ביצוע ניתוח, עקב מיומנות לקויה של המנתח.

כן. חוות הדעת הרפואית היא הבסיס לכל התביעה. יש צורך לקבל מרופא מומחה חוות דעת בעניין הרשלנות של המוסד הרפואי. ישנם רופאים מעטים יחסית המוכנים לעשות זאת, שכן עליהם לחוות את דעתם כנגד חבריהם למקצוע. עורך דין לתביעת רשלנות רפואית בבאר שבע עומד בקשר עם רופאים מומחים בתחומים שונים, המורגלים במתן חוות דעת רפואיות לצרכים משפטיים.

בענייני רשלנות רפואית, שכר הטרחה נקבע בהתאם להסכם בין הלקוח לעורך הדין. עו"ד רסיוק לתביעת רשלנות רפואית ונזקי גוף בבאר שבע נוהג על פי רוב לסכם על שכר טרחה לפי אחוזים מתוך הפיצוי הסופי בתיק (לא כולל הוצאות אם ישנן), אך כל תיק נבחן לפי נסיבותיו.

כן. כאמור, מדובר בתיקים מורכבים. ההליך אורך זמן בשל הצורך באיסוף כל החומר, הכנת חוות דעת, הגשת תביעה לבית המשפט ולאחר מכן ניהול משא ומתן או ניהול התיק עד תום.

כן. משרד עורכי הדין מרדכי ואבי רסיוק יכול לפנות למוסדות הרפואיים בבקשה לקבל את המסמכים. אם גם לאחר מכן עולה חשד של חוסר במסמכים, ניתן לפנות בבקשה מיוחדת לבית המשפט בנושא גילוי מסמכים או כל חומר רפואי אחר.

עורך דין רשלנות רפואית בבאר שבע

חשוב לשמור על כל המסמכים הרפואיים הנוגעים למקרה. ניתן גם לבקש את המסמכים מבית החולים או מהמוסד הרפואי שבו מדובר. על פי חוק, על המוסד הרפואי קיימת חובה למסור העתק מן המסמכים למטופל.

יש לפנות לעורך דין הבקיא בנושא של רשלנות רפואית לייעוץ. תיקי רשלנות רפואית הם מהמורכבים יותר מבין תיקי הנזיקין, ולכן קשה מאוד לנהל תיקים אלו ללא ייצוג על ידי עורך דין לתביעת רשלנות רפואית מנוסה.

עורכי הדין אבי ומרדכי רסיוק
עורכי הדין אבי ומרדכי רסיוק
רוצים להתייעץ איתנו? אנחנו כאן עבורכם
אריה גורדז'י
קרא עוד
עובד מהירה, יעילה השקיפות מלאה. ממליץ מאוד אפילו על תיקים קטנים מטפל בהם בצורה טובה ביותר!
meir arzoun
קרא עוד
אבי אנושי מקצועי ורציני ממליץ מאוד.
M L
קרא עוד
עורך הדין הטוב ביותר שאני מכיר
Salman A.amrah
קרא עוד
עו"ד רסיוק אפשר לסמוך עליו כן ירבו כמותו
הקודם
הבא
דילוג לתוכן